Blood drip on white

Blood drip on white

 

Ciclul menstrual m-a luat prin surprindere. Primele pete roșii m-au făcut să mă ascund în pivniță. Credeam că sunt semne ale morții. Am cerut ajutor abia a treia zi, când sângele ajunsese la încheietura genunchiului. L-am întrebat pe tata ce boală e asta. Mi-a dat un pachet de vată și a spus să-l folosesc. Nu mi-a spus cum. Mama era internată cu hemoragie. Probabil își provocase avort. Aveam treisprezece ani și jumătate. O colegă ne-a șoptit printr-a patra că are menstruație. Am crezut că e un fel de pojar, care nu se mută. Altădată, o fată pistruiată dintr-a șasea a zis că maică-sa a murit într-o baltă de sânge. Că îi curgea continuu pe picioare până i s-au golit venele. Când mi-am simțit ciorapii lipiți, am înțeles că trebuie să mă pregătesc. Micile scene înduioșătoare, cu mine închisă în sicriul bunicii și cu mama bocind deasupra, începeau să prindă contur. Sângele nu înceta să se scurgă, oricât stăteam eu întinsă. În a doua noapte se prelinsese pe spate, până la gât. Am crezut că-s moartă deja. Când m-am ridicat, cearșaful era lipit de spate.

M-am spălat până s-a înroșit apa din lighean. Eram curată. Am luat sulul de vată și mi l-am strecurat în chiloți. Mi-a venit să vomit. Nu am mai putut face un pas. Totul mă strângea. Trupul nu mai era al meu.

Prin anul patru de liceu eram virgină, nu cunoscusem niciun băiat, avusesem câteva experiențe, dar niciuna nu depășise nivelul explorării bustului. Nu îndrăzneam să încerc nimic, mă temeam foarte tare de o sarcină, mai ales că pe strada mea o fată murise din această cauză. Se iubea cu un băiat din cartier și urma căsătoria. A rămas însărcinată înainte de termen și au hotărât să amâne copilul. S-au dus la un fost asistent medical, care i-a injectat  un medicament  în vagin. Câteva zile mai târziu, fata a murit într-o baltă de sânge. Cazul s-a mușamalizat, ea a fost îmbrăcată mireasă, el mire. Părinții, tăiați de durere, găseau că e mai bine așa decât la închisoare. Mirele și-a ținut mireasa de mână până la cimitir. În spatele lor, taraful cânta muzica de petrecere pe care ar fi cântat-o și la nuntă. La urmă, femei și bărbați bocind laolaltă. Mi se părea imposibil să pățesc la fel, preferam să mă ating cu mai multă delicatețe ca de obicei, să mă înfior sub duș, să mă lipesc de vreun perete curbat, dar să nu mă dau unui băiat care să-mi facă asta. A face dragoste mi se părea o afacere periculoasă de care eu eram conștientă și mă puteam păzi.

Pinterest (les-taches-de-sang-flaque-d-eau-isolé-sur-fond-blanc)