EDIȚIA a V-a 2019

3

Grafica: elisabeta kalman creative dpt. +40 721 310 558 www.eggogallery.ro eggo@eggogallery.ro

2

Grafica: elisabeta kalman creative dpt. +40 721 310 558 www.eggogallery.ro eggo@eggogallery.ro

lia_11

–––––––––––––––––––––––-

Festivalul „Zile și Seri de Literatură Doinaș” invită arădenii în 13 locuri (deosebit de) diferite

de Tomck@t| 14 mai 2019, 9:00 PM
Festivalul „Zile și Seri de Literatură Doinaș” ajunge în acest an la ediția a V-a și îi are ca invitați pe scriitorii Diana Bădica, Ruxandra Cesereanu, Andrei Crăciun, Livia Ghighilicea, Borco Ilin, Ioan Matiuț, Andrei Mocuța, Bogdan Munteanu, Ștefan Niță, Daniela Rațiu, Doina Ruști, Grațiela Benga-Țuțuianu și Andrei Zbîrnea. Se anunță trei zile pline de discuții literare, între 16 și 18 mai, în 13 locuri inedite.
Scriitorii dau întâlnire cu arădenii interesați în locuri „clasice” pentru evenimente culturale precum Palatul Cultural, Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” și Galeria Delta, la fel și în două instituții educaționale, la Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” și în Aula „Ștefan Cicio-Pop” a Universității de Vest „Vasile Goldiș”, precum și în Cafe Clasic 1890, o cafenea apropiată evenimentelor literare, deoarece aici au avut loc, în ultimul timp, întâlnirile „O carte pe lună”.
Crema de pe tort în programul Festivalului „Zile și Seri de Literatură Doinaș” (abreviat „SAD”) sunt însă locațiile precum Pizza Italia Coandi, Ratio Beach, Tucano Coffee, Biosweets și Tenis Club Pro… nu neapărat „celebre” pentru întâlniri literare.
Cele mai inedite locații rămân însă cele care reprezintă deja o „tradiție” pentru acest festival și anume în casele familiale ale unor co-organizatori! Anul acesta, aceste adrese sunt Str. Mucius Scaevola nr. 9 și Str. Vârful cu dor nr. 6, la cel din urmă intrarea fiind valabilă doar pe bază de invitație. La toate celelalte însă, intrarea va fi liberă (desigur, în limita locurilor disponibile).

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Scriitori la tine acasă, la Festivalul „Zile și Seri de Literatură Doinaș” (SAD)

de Tomck@t| 2 aprilie 2019, 11:44 AMCultură

Inspirată de succesul inițiativei din anii trecuți, scriitoarea Lia Faur, organizatoarea festivalului „Zile și Seri de Literatură Ștefan Augustin Doinaș” (SAD), invită arădenii interesați să contribuie și în acest an la organizarea evenimentului. Propunerea: salon literar la tine acasă! Festivalul va derula între 16 – 18 mai.
„Noi aducem scriitorii, tu aduci publicul. 20-30 de persoane. Preferabil la casă, apartamente în clădiri istorice sau grădini particulare. Fond sonor (facultativ)”, se anunță pe pagina oficială de Facebook a evenimentului (link aici).
Programarea în festival se face printr-un mesaj privat la pagina de facebook „Zile și Seri de Literatură Doinaș SAD” și tot aici se pot obține informații suplimentare, ori la numărul de telefon 0738 965 566.

Scriitori la tine acasă, la Festivalul „Zile și Seri de Literatură Doinaș” (SAD)